Hot spark
Image default
Zorg

Zorginstellingen uit Groningen van deze tijd

De zorg in Nederland kan en moet anders. Dat is de lijfspreuk van De Leyhoeve, een zorginstelling met een nieuw concept. Zorginstellingen in Groningen en andere provincies roepen bij sommige mensen negatieve associaties op. Mensen denken al gauw aan eenzaamheid en onzelfstandigheid. Diverse moderne zorginstellingen in Groningen en omgeving laat zien dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. In dit zogenoemde woonlandschap zijn bewoners van alle gemakken voorzien terwijl ze hun autonomie zo lang mogelijk kunnen behouden.

Zorg binnen het woonlandschap

Het woonlandschap is er voor alle 55-plussers. Het idee achter dit woonconcept is dat ouderen langere tijd zelfstandig kunnen leven met de geruststelling dat er altijd zorgpersoneel in de buurt is. Dit kan geruststellend werken voor zowel de bewoners als voor hun familieleden en vrienden die buiten het complex wonen. Het woonlandschap verschilt van reguliere zorginstellingen in Groningen in de mate van vrijheid die bewoners hebben om hun eigen dag in te plannen. Zij kunnen zelf bepalen of en wanneer er thuiszorg langskomt en of zij hulp nodig hebben bij klusjes in huis, of bij het doen van boodschappen. Voor mensen die constante zorg nodig hebben is het mogelijk om gebruik te maken van de Zorgsuites. Hier is ten alle tijden zorgpersoneel aanwezig. Dit kan belangrijk zijn als een bewoner bijvoorbeeld kampt met dementie.

Ontspanning en vertier

Het oude imago van zorginstellingen in Groningen past niet meer in deze tijd. Het is niet alleen belangrijk dat hulpbehoevende ouderen verzorgd worden, maar ook dat zij zich ergens thuis kunnen voelen. In de setting van de zorginstelling van de toekomst kan dit worden bereikt. De vertrekken zijn sfeervol en gezellig ingericht en er is veel te doen binnen het woonlandschap. Van uit eten gaan, tot zwemmen, van ontspanning in de sauna tot spelletjesavonden in één van de gemeenschappelijke ruimtes. Ook voor bezoek is er genoeg ruimte. Er zijn zelfs hotelkamers te boeken als het bezoek niet meer naar huis wil.

https://www.leyhoeve.nl/