Tips voor de salarisadministratie

20feb - door - 0 - Over Recreation / Autos

Salarisadministratie kan erg vervelend werk zin voor ondernemers. Je hebt natuurlijk zelf al genoeg werk te doen en laat staan dat je nog je salarisadministratie op orde moet krijgen. Je kan ook eventueel de administratie uit hand geven maar als je er toch zelf mee aan de slag wil geven wij je een paar tips.

Het verwerken van de salarisadministratie klinkt simpel. Het is het verwerken van loonstrookjes en het uitbetalen van geld aan je werknemers. Dit kan zeer veel tijd in beslag nemen door de berekeningen die je moet maken voor het loon. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan bonussen, vakantiegeld, werken ze misschien minder uren? Of is hun uurloon zojuist verhoogd. Kortom veel om rekening mee te houden.

Een belangrijke tip is om te durven veranderen. De salarisverwerking die je nu al 10 jaar doet is waarschijnlijk alles behalve efficiënt. Probeer het proces te optimaliseren door kleine aanpassingen te maken zoals bijvoorbeeld software die je helpt met de berekeningen. De software kost je waarschijnlijk wat geld maar het bespaart je tijd en tijd is ook geld. Deze tijd kan je dan weer terug stoppen in je bedrijf of organisatie. Zorg er ook voor dat je tijd neemt en een duidelijk planning maakt wanneer je wat gaat doen. Als je er echt niet uit komt kan je altijd nog hulp inschakelen.

Kost de administratie je teveel geld en tijd? Dan kan je ook je administratie uit handen geven. Door de salarisadministratie uit handen te geven hoef jij zelf niet na te denken over al deze moeilijke processen en veranderingen. Loonsverhoging, ziekmeldingen en andere veranderingen worden berekent door het bedrijf die jouw salarisadministratie overneemt. Het uit handen geven van de salarisadministratie kost best wel wat geld maar je houdt zelf tijd over voor andere werkzaamheden zoals als bijvoorbeeld bezig zijn met je bedrijf of het verbeteren van je personeelsadministratie.

https://www.cbbs.nl/