Hot spark
Image default
Aanbiedingen

Zindelijkheidstraining met een puppypad

Zindelijkheidstraining met een puppypad

Of u ze nu potjes, puppy- of plasmatjes noemt, deze absorberende lakens zijn van onschatbare waarde geworden voor de puppytraining. Een doeltreffende zindelijkheidstraining hangt af van het aanleren van consequente gewoonten aan uw hond. De juiste onderlegger maakt niet alleen positieve gewoonten mogelijk tijdens de zindelijkmaking, maar maakt het opruimen ook zo eenvoudig als het weggooien van de onderlegger en het vervangen door een nieuwe.

Hoe train je een puppy met een puppypad?

 • Het eerste wat uw puppy moet tegenkomen als ze thuiskomen is hun toiletruimte.
 • Wacht tot ze iets stinkends tevoorschijn laten komen in hun aangewezen toilet. Wees bereid om te wachten – puppy’s raken gemakkelijk afgeleid, en kunnen niet, zoals velen van ons, onder druk plassen.
 • Succes op het puppypad? Beloon uw puppy met een traktatie zodra hij het doet.
 • Houd bij wanneer uw puppy naar het toilet moet, zodat u klaar bent om hem te belonen of een ongelukje te voorkomen. Meestal zal dit zijn wanneer hij wakker wordt, na of tijdens het spelen, na een maaltijd en na het drinken.
 • Ze kunnen niet praten, dus leer de signalen dat uw puppy naar het toilet moet. Dat kan zijn: snuffelen aan de vloer, rondjes draaien, janken, een hoekje zoeken, rusteloos zijn of een grote mond hebben.  Als u een van deze verschijnselen ziet, maak er dan een reflex van om hem meteen naar het toilet te brengen.
 • Wees aardig, en ga altijd met uw pup mee naar de puppypad. Nee, het is niet bijzonder vermakelijk om te zien, maar zo krijgt u de kans om hem te belonen en het proces van zindelijkheidstraining te versnellen.

Tips voor puppy zindelijkheidstraining

 • Gebruik een afgesloten ruimte zoals een speelhok of bench voor als u geen toezicht kunt houden op uw puppy om te voorkomen dat hij op de grond plast.
 • Zorg ervoor dat hun ‘slaapruimte’ en ’toiletruimte’ duidelijk van elkaar verschillen om verwarring te voorkomen, door de onderleggers uit de buurt van hun bench te plaatsen.
 • Straf een puppy nooit voor een foutje of een ongelukje. Haal gewoon diep adem en ruim het op.
 • Midden in de nacht naar de wc gaan zal waarschijnlijk in de eerste weken gebeuren, dus wees erop voorbereid dat u ze ook dan naar de puppypad brengt.
 • Puppy’s plassen graag op zachte oppervlakken. Voor optimaal succes raden wij u aan alle tapijten of matten die op de vloer liggen op te rollen – tenzij u zich de puppyfase wilt herinneren met een paar vlekken erop.

Hoeveel onderleggers moet ik tegelijk neerleggen?
Meestal hoeft u maar één onderlegger per keer neer te leggen. Puppypads van goede kwaliteit zijn waterdicht aan de onderkant en absorberend genoeg om twee tot drie keer te worden gebruikt voordat u ze moet weggooien. Als u een erg grote pup hebt of als uw pup regelmatig de onderlegger mist, kunt u proberen meerdere onderleggers neer te leggen en de randen lichtjes te overlappen om een groter oppervlak voor uw pup te creëren.

Hoe lang moet u puppy zemen gebruiken?
Puppypads worden over het algemeen kort gebruikt als de puppy’s nog heel jong zijn. Het is het beste om zo snel mogelijk af te stappen van de zemen als u uiteindelijk wilt dat uw pup buiten op het potje gaat in plaats van op een zemen in huis.

Koop een hondenluier voor uw hond!