Hot spark
Image default
Onderwijs

Theater workshops, de volgende activiteit op je cultuurdag?

Een cultuurdag vol theater workshops, verrassend en leerzaam!

Een cultuurdag op school, hoe vul jij als schoolhoofd dit in? Ga je elke klas afzonderlijke activiteiten bieden, of wil je de hele school samenbrengen voor één groot feest? Wat denk je bijvoorbeeld van een hele dag theater workshops te organiseren, voor elke klas, voor elke leeftijd? Nadien breng je een heus theaterstuk op het podium! Heb je in je school niet veel ruimte? Misschien kun je wel de gemeentelijke feestzaal reserveren en voor het hele dorp een theaterstuk opvoeren met je leerlingen? Jouw cultuurdag in jouw school gaat alvast niet ongemerkt voorbij!

Een cultuurdag met theater, ook mogelijk in jouw school!

Theater als thema voor je cultuurdag is helemaal mogelijk voor je school. Door een aantal workshop te organiseren die allemaal iets te maken hebben met theater, bouw je een heel theaterstuk op. Je school wordt in verschillende groepen verdeeld. Elke groep krijgt een andere taak in het theaterstuk. Eén groep leert acteren, een andere groep leert grime, nog een andere groep gaat het decor bouwen. Uiteraard komt er ook muziek bij kijken, en misschien ook wel dans. Denk gerust aan alternatieve vormen van theater: schimmenspel of slapstick bijvoorbeeld. In elke workshop zit de sfeer er alvast in! Later op de dag worden al deze disciplines bij elkaar gebracht en wordt er een heus theaterstuk opgevoerd.

Je school op de kaart zetten, een cultuurdag met theater

Maak gerust reclame voor je school en je cultuurdag. Met een theatershow trek je heel wat aandacht. Nodig ouders en familie van de kinderen uit, leerlingen en leraars van andere scholen en gewoon… al wie het zien wil! Zie het gerust groot en nodig de burgemeester en de schepen van cultuur uit, en misschien de plaatselijke tv-omroep. Dit maakt het écht wel ‘echt’. Je leerlingen geven het beste van zichzelf, willen hun talenten volop tonen en alles perfect uitvoeren. Deze dag is een groot leermoment. Creatie en inzet gaan hand in hand, kinderen leren hun sterke kanten ontdekken en leren ook met elkaar samenwerken. Daar kun je als opvoedkundige toch alleen maar fier op zijn?

https://kleinkunstig.nl