Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Vergroot de veiligheid door een reachtruck certificaat

Veiligheid omtrent een reachtruck is zeer belangrijk. Een reachtruck is een ontzettend zwaar transportmiddel. Dit is dus absoluut geen speelgoed. Een goede veiligheidstraining, reachtruckopleiding of reachtruckcursus is zeker niet overbodig. Met een reachtruck kan op grote hoogtes worden gewerkt en daarom is veiligheid heel belangrijk, in de lucht maar vanzelfsprekend ook op de grond. Tijdens de reachtruckopleiding wordt er een uitgebreide training over het veilig gebruiken van dit transportmiddel gegeven en kun je het reachtruckcertificaat verdienen.De reachtruckopleiding zorgt dus voor meer veiligheid. Tevens achten verzekeraars en de ARBO-wet dat de medewerkers worden voorzien van grondige instructies, als werkgever wordt je hiervoor verantwoordelijk gesteld. Ook kun je hiermee een heftruckcertificaat binnenhalen. Je wilt natuurlijk wel veilig in je heftruck rijden

Tijdens de opleiding is de praktijk zeer belangrijk

Tijdens de reachtrucktraining richten wij ons als bedrijf voornamelijk op de praktijk. Het is natuurlijk heel belangrijk dat reachtruckbestuurders de volledige controle over het transportmiddel hebben. Tijdens de reachtruckcursus krijgen de cursisten verschillende opdrachten om die volledige controle over de reachtruck te krijgen. Alleen op deze manier kan de veiligheid van de reachtruck gewaarborgd worden. Zo worden er tijdens de training verschillende soorten lading, waaronder vloeistof verplaatst. Er zal een speciaal parcours opgesteld worden om de behendigheid van het sturen te trainen.

Verschillende soorten reachtruckopleidingen

Er zijn verschillende soorten reachtruckopleidingen. De basisopleiding is speciaal ontwikkeld voor de bestuurders die helemaal nog geen ervaring hebben met het besturen van een reachtruck. Tijdens deze cursus wordt er extra veel tijd gespendeerd voor de praktijk. Tevens is er ook een reachtruckopleiding speciaal voor gevorderden. Deze is geschikt voor reachtruckchauffeurs die al enige ervaring hebben opgedaan met een reachtruck. Tenslotte is er een herhalingscursus voor de reachtruck, deze opleiding is speciaal voor reachtruckchauffeurs die al eerder een certificaat hebben behaald maar waarvan deze verlopen is. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de veiligheid. In de meeste gevallen is het namelijk zo dat de besturing nog steeds prima gaat maar dat er minder goed gekeken wordt.

http://www.blomopleidingen.nl/