Hot spark
Image default
Dienstverlening

Deze stappen moet je ondernemen wanneer je elektriciteit in de tuin wilt

Elektriciteit in de tuin kan altijd goed van pas komen. Bijvoorbeeld wanneer je graag mooie verlichting wilt ophangen, of wanneer je een elektrische barbeque in de tuin wilt gebruiken. Elektriciteit in de tuin kan daarnaast ook van pas komen als je bijvoorbeeld buiten in de tuin op je laptop aan het werk wilt, maar je laptop niet genoeg lading heeft. Met elektra in de tuin kun je dan gewoonweg de oplader in het stopcontact steken en door werken. 

Er zijn een aantal stappen die ondernomen moeten worden wanneer er elektriciteit in de tuin moet worden aangelegd door een Elektricien Almere

Een tuinontwerp maken of laten maken

Wanneer je besluit dat je elektriciteit in de tuin wilt, is het een goed idee om zelf een tuinontwerp te maken, of om deze door iemand te laten maken. Door een tuinontwerp kan namelijk heel erg goed duidelijk worden waar in de tuin er stopcontacten nodig zijn. Een goed tuinontwerp zorgt ervoor dat je later niet nog extra stopcontacten hoeft te laten plaatsen. 

Bedenk dus vooraf goed waar je bijvoorbeeld een elektrische barbeque of grillplaat wilt plaatsen en houd hier rekening mee wanneer je kiest voor de plekken van de stopcontacten in de tuin. 

De elektricien de voeding laten monteren

Nadat duidelijk is geworden waar de stopcontacten moeten komen, is het tijd om een elektricien de voeding te laten monteren. Er zit een verschil tussen de vaste voeding en geschakelde voeding. De vaste voeding is er bijvoorbeeld voor de elektrische barbeque en bladblazer, terwijl de geschakelde voeding er is voor bijvoorbeeld de verlichting in de tuin. 

Het is wanneer je elektriciteit in de tuin wilt dus erg belangrijk om vooraf goed na te denken over wat je ermee wilt doen en waar je het nodig hebt!