Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Rijden op de Faeröer eilanden

Iedereen die naar de Faeröer eilanden gaat staat versteld van het landschap. De eilanden rijzen steil op uit zee. Kleine dorpen met gekleurde huizen liggen op de schaarse delen kust die glooiend naar de zee reiken. Vogels voelen zich hier prima thuis en schapen ook. De bevolking bestaat uit nog geen 50.000 mensen.

Het is fantastisch om de ongerepte natuur op deze groene eilanden te beleven. De Faeröer ligt midden in de Atlantische Oceaan, ergens halverwege Noorwegen en IJsland. De eilandengroep kenmerkt zich vooral door het vele groen van grassen en mossen die op de basaltbodem groeien. Een rondreis Faeröer eilanden is uniek!

De wegen op de Faeröer eilanden zijn goed. 70% van de inwoners is te bereiken per goede wegen, tunnels en bruggen. U kunt ook gebruik maken van ferry’s. Er gaan zeer regelmatig ferry’s naar de verschillende eilanden zoals Sudoroy, Sandoy, Mykines etc. 

Klimaat
De Faeröer eilanden hebben een vrij mild klimaat doordat de Warme Golfstroom langs de archipel stroomt. Het weer is onvoorspelbaar en het kan flink waaien. Zon, regenbuien en mist wisselen elkaar af. De temperatuur in de zomer is circa 12°C. De beste reistijd is van mei tot september. De dagen zijn dan lang en vogels zijn in groten getale aanwezig. Het weer is dan relatief beter dan in de herfst en winter. Juli is de warmste maand maar ook een maand met veel mist.

Het verkeer op de Faeröer Er zijn maar drie verkeerslichten op de Faeröer eilanden. Deze zijn alle te vinden in de hoofdstad Tórshavn.

(Reis)Documenten

Denkt u aan een creditcard (met pincode), vouchers, verzekeringspapieren, eventueel een rijbewijs, en een geldig paspoort.

Voor Nederlanders en Belgen is een geldig paspoort  vereist. Deze dient na uw vertrek vanuit de Faeröer eilanden nog drie maanden geldig te zijn.  Er is geen visum nodig.  Een Europees identiteitsbewijs geeft in de meeste gevallen geen toegang tot de Faeröer eilanden. Sinds 26 juni 2012 heeft iedereen, dus ook kinderen jonger dan 16 jaar, een eigen reisdocument nodig voor reizen naar het buitenland.

Geld op reis
De Faeröer eilanden hebben een eigen valuta, de Faeröerse kroon. De waarde is gelijk aan de Deense kroon. De Faeröer drukken eigen bankbiljetten, de munten zijn Deens. Overigens worden Deense bankbiljetten gewoon geaccepteerd. In de meeste winkels, restaurants, benzinestations, hotels en taxi’s wordt een credit card geaccepteerd. Geldautomaten vindt men onder meer bij banken. U kunt hier ook geld krijgen buiten de openingstijden. De banken zijn van maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 16:00 uur open. Banken in kleine plaatsen hebben vaak andere, kortere openingstijden. Banken zijn gesloten tijden nationale feestdagen.

https://www.askja.nl/bestemming/faeroer-eilanden/512/home