Hot spark
Image default
Aanbiedingen

De evolutie van Growatt omvormers: van start-up tot wereldleider

In de wereld van zonne-energie zijn omvormers een onderdeel van het systeem. Ze zetten de gelijkstroom (DC) die door zonnepanelen wordt geproduceerd om in wisselstroom (AC) die door het elektriciteitsnet en huishoudelijke apparaten kan worden gebruikt. Een van de leiders op het gebied van zonne-energie omvormers is Growatt. In dit artikel duiken we in de geschiedenis en ontwikkeling van de Growatt omvormer en hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld tot een wereldleider in de branche.

De start van Growatt: een pionier in zonne-energie omvormers

Growatt werd opgericht in 2010 in China en begon als een kleine start-up met een focus op onderzoek en ontwikkeling van zonne-energie omvormers. In een tijd waarin zonne-energie nog in de kinderschoenen stond, zag Growatt het potentieel van deze duurzame energiebron en de noodzaak om efficiënte en betrouwbare omvormers te ontwikkelen. Dankzij hun toewijding aan innovatie en kwaliteit, groeide het bedrijf snel en begon het wereldwijd te exporteren.

Innovatie en technologische vooruitgang

Door de jaren heen heeft Growatt zich gericht op het verbeteren van de efficiëntie en betrouwbaarheid van hun omvormers. Ze hebben geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe technologieën te ontdekken en te implementeren. Een van de belangrijkste innovaties van Growatt is de introductie van de transformatorloze omvormer. Deze omvormers zijn lichter, efficiënter en betrouwbaarder dan traditionele omvormers met een transformator.

Daarnaast heeft Growatt ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van slimme omvormers. Deze omvormers zijn uitgerust met geavanceerde monitoring- en communicatiefuncties, waardoor gebruikers hun zonne-energiesysteem op afstand kunnen volgen en beheren. Dit zorgt voor een betere energieopbrengst en een langere levensduur van het systeem.

Wereldwijde expansie en erkenning

In de loop der jaren heeft Growatt zich uitgebreid naar meer dan 100 landen en heeft het een wereldwijd netwerk van verkoop- en serviceteams opgezet. Dit heeft hen in staat gesteld om hun klanten beter te bedienen en hun producten aan te passen aan de specifieke behoeften van verschillende markten. Zo biedt ESTG in Nederland bijvoorbeeld de Growatt omvormer aan, afgestemd op de Nederlandse markt en regelgeving.

Deze wereldwijde aanwezigheid heeft ook geleid tot erkenning van de industrie. Growatt heeft talloze prijzen en certificeringen ontvangen, waaronder de prestigieuze TÜV Rheinland en SGS certificaten, die getuigen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun producten.

https://www.estg.eu/nl-nl/