Hot spark
Image default
Marketing

Wat zijn backlinks?

Vandaag de dag speelt een groot deel van het dagelijks leven van veel verschillende mensen zich op het internet. Vanwege de corona pandemie is het gebruik van internet en digitale middelen voor veel mensen nog eens extra toegenomen. Het is tegenwoordig niet meer uitzonderlijk om bijvoorbeeld werk grotendeels vanuit huis te doen. Via het internet kunnen collega’s met elkaar in contact blijven door middel van online vergaderingen. Mensen zijn dus veel online te vinden. Voor bedrijven is het daarom raadzaam om online ook actief te zijn online. Op die manier komen de diensten of producten onder de aandacht bij een groot publiek.

Uitleg over backlinks

Om meer te weten te komen over het gebruik van backlinks is een eerste belangrijke stap om goed te ontdekken en te leren wat backlinks nou precies zijn. Gelukkig is er veel informatie beschikbaar die je kunt lezen om er in detail achter te komen wat het concept backlinks inhoudt. Soms kunnen backlinks ook wel externe links genoemd worden. Backlinks of externe links worden geplaatst op een website. Vervolgens verwijst deze link naar een webpagina van een andere website. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom website beheerders er voor kiezen om een backlink op een webpagina te plaatsen.

Wanneer worden backlinks gebruikt?

Zoals gezegd zijn er verschillende redenen te bedenken voor website beheerders om er voor te kiezen om een backlink op hun pagina te plaatsen. Een backlink kan bijvoorbeeld geplaatst worden om te verwijzen naar een andere webpagina waar meer informatie te vinden is over een bepaald onderwerp. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij blogposts. Wanneer men de link volgt kan men vaak meer lezen over een bepaalde term die in de blogpost genoemd wordt. Naast blogposts worden backlinks ook in artikelen toegepast. Ook hier kan de backlink gebruikt worden om te verwijzen naar een pagina met meer informatie. Verder kan de link ook verwijzen naar een ander nuttig en relevant artikel.

Hoe kom je aan backlinks?

Backlinks kunnen door voor allerlei nuttige maar uiteenlopende doeleinden gebruikt worden. Voor bedrijven is het sterk aan te raden om backlinks te gebruiken. Backlinks zorgen er namelijk ook voor dat de vindbaarheid van een bedrijf beter wordt in een zoekmachine zoals bijvoorbeeld google. Wanneer het bedrijf beter te vinden in de zoekmachine, dan heeft een bedrijf kans om snel meer klanten te werven. Voor deze backlinks kunnen bedrijven een backlinks genereren strategie aannemen. Voor bedrijven zou de meest raadzame strategie zijn om professionals in te schakelen. Hiervoor zijn speciale professionele linkbuilding bedrijven.

Statistieken van de backlinks

Wanneer je als bedrijf hebt besloten om backlinks toe te passen is het natuurlijk relevant om te weten of het bedrijf daadwerkelijk profiteert van het gebruik van de backlinks. Een bedrijf kan een backlinks checker toepassen om er achter te komen wie er naar de links linkt. Voor een bedrijf is dit interessante en waardevolle informatie. Een backlink checker is daarnaast nog om een andere reden nuttig voor bedrijven. Met de checker kunnen bedrijven er ook achter komen wie er naar de concurrentie van het desbetreffende bedrijf linkt. Ook dit is relevant. Voor bedrijven is het namelijk altijd belangrijk om hun concurrentie in de gaten te blijven houden.