Hot spark
Image default
Aanbiedingen

Van gegevens naar beslissingen: Hoe een Business Intelligence Consultant te worden

Van gegevens naar beslissingen: Hoe een Business Intelligence Consultant te worden

Heb je aanleg voor het vinden van betekenis in bergen gegevens? Word je er enthousiast van om bedrijven te helpen betere beslissingen te nemen? Als je op beide vragen ja hebt geantwoord, dan is een carrière in Power BI Consultancy wellicht iets voor jou. Lees verder voor meer informatie over wat business intelligence consultants doen en hoe jij dat kunt worden.

 

Wat doet een Business Intelligence Consultant?

Kort gezegd helpen business intelligence consultants organisaties hun gegevens te begrijpen, zodat ze die kunnen gebruiken om betere beslissingen te nemen. Daartoe moeten consultants eerst gegevens verzamelen uit verschillende bronnen. Zodra ze alle relevante informatie hebben, analyseren ze die om trends en patronen te ontdekken. Tenslotte presenteren ze hun bevindingen aan klanten op een begrijpelijke en bruikbare manier. 

De meest succesvolle business intelligence consultants zijn niet alleen in staat om betekenis te vinden in complexe gegevensverzamelingen, maar ook om hun bevindingen op een duidelijke en beknopte manier over te brengen. Ze zijn ook vertrouwd met allerlei softwareprogramma’s en hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om gegevens te verzamelen, te organiseren en te analyseren. En last but not least: ze hebben een diepgaande kennis van de specifieke bedrijfstak of bedrijfstakken waarin hun klanten actief zijn. 

 

Hoe kun je Business Intelligence Consultant worden?

Als je geïnteresseerd bent om business intelligence consultant te worden, zijn er een paar dingen die je kunt doen om je kansen op succes te vergroten. Ten eerste, als je dat nog niet gedaan hebt, moet je wat relevante gegevens in handen krijgen en ermee gaan spelen. Weet je niet zeker waar je gegevens kunt vinden? Zoek dan een lijst van gratis openbare gegevensbronnen. Als je eenmaal een paar datasets hebt gevonden om mee te werken, download ze dan en start je favoriete spreadsheetprogramma, het is tijd om te gaan verkennen! 

Terwijl je de gegevens doorneemt, kijk dan of je patronen of trends kunt ontdekken. Als je iets interessants gevonden hebt, kijk dan of je het in begrijpelijke kunt uitleggen aan iemand die niets van het onderwerp af weet. Als je dat kunt, dan ben je op weg om een succesvolle business intelligence consultant te worden!

https://allyourbi.nl/