Hot spark
Image default
Aanbiedingen

Thuis krachttraining doen met een fitness apparaat

In de lockdown tijdens de coronapandemie was het kunnen trainen in de sportschool niet meer zeker. Hierdoor is er een run ontstaan op krachttraining apparaten voor thuis. Met een krachttraining apparaat voor thuis mis je nooit meer een workout. Je kunt trainen wanneer je wil, hoe je wil en de sportschool is nog dichterbij dan om de hoek. In dit artikel leggen we je uit welke krachttraining apparaten er zijn voor thuis.

De trainingsbank

Het meest bekende krachttraining apparaat is de trainingsbank. De trainingsbank is het apparaat wat men het vaakst ziet bij iemand op de slaapkamer, zolder, schuur of in de garage. Een trainingsbank kent veel verschillende vormen. Zo zijn er eenvoudige losse trainingsbanken. Maar ook zijn er combo banken die een bankdrukstel met een trainingsbank combineren. Tot slot zijn er nog multifunctionele krachtstations. Dit zijn stations waarmee je meerdere spiergroepen kunt trainen.

Het squatrek

Het squatrek tref je wat minder snel bij mensen thuis aan. Dit komt voornamelijk door zijn formaat. Echter, dit fitness apparaat is de laatste jaren flink aan een opmars bezig. Veel sporters zijn er namelijk achter gekomen dat ze het squatrek goed kunnen combineren met de trainingsbank. Zo neemt een squatrek niet “extra” ruimte in maar kun je de ruimte laten overlappen. Een squatrek is ook een excellente toevoeging aan je thuisgym. Het geeft je net die extra trainingsopties die je nodig hebt.

De halterset

De halterset is een onmisbare in de homegym. Deze kun je bijvoorbeeld combineren met een trainingsbank zodat je ermee kunt bankdrukken. Natuurlijk kun je er ook allerlei andere oefeningen mee doen. Oefeningen zoals bicep curls, military press en tricep extensions.

Haltersets heb je in vele verschillende soorten en maten. Meestal bestaan ze uit een combinatie van een curlstang en twee dumbbells. Met de dumbbells kun je talloze oefeningen doen zoals bicep curls, tricep extensions, chest press, rows enzovoorts. Wat je met de curlstang kunt doen hangt af van welke curlstang het is. Je hebt rechte curlstangen en gebogen curlstangen. Met een gebogen curlstang kun je o.a. bicep curls doen. Met een rechte curlstang kun je allerlei press oefeningen doen. Bij een rechte curlstang zit er ook nog verschil in hoe lang deze is.

Met een krachttraining apparaat kun je als je het slim aanpakt thuis je hele lichaam trainen. Combineer de juiste apparaten met de juiste accessoires en je kunt veel oefeningen doen. Kijk op fitnesstoestelkopen.nl voor meer informatie.