Hot spark
Image default
Rechten

Schadevergoeding na een hondenbeet: meer over van der Toorn

Aanvallen door honden kunnen slachtoffers ontredderd, met littekens, emotioneel getraumatiseerd en erger achterlaten. Volgens Dogsbite.org zijn sommige honden wreder dan andere, de ergste honden hebben tussen de jaren 2005-2018 471 mensen gedood. Als slachtoffer heb je wettelijke rechten. Lees hier meer over van der Toorn.

Hondaanval

Als u bent aangevallen door een hond, moet u weten wat uw wettelijke rechten zijn. Zoek wettelijke vertegenwoordiging van een letselschadebureau. Uw eerste evaluatie van uw zaak is gratis. Een hondenbeet kan levenslange fysieke en psychologische littekens veroorzaken. We weten ook dat de slachtoffers van ongevallen met hondenbeten vaak de meest kwetsbare mensen zijn, waaronder kinderen. Hondenbeten die ernstig letsel veroorzaken. Deze zaken worden behandeld als elke andere letselschadezaak, en worden zeer serieus genomen.

De herinnering aan een hondenaanval veroorzaakt emotioneel trauma. Vooral wanneer het slachtoffer een kind is, kan een hondenbeet leiden tot nachtmerries, een angst voor alle honden en misvormingen die leiden tot emotionele stress. Het slachtoffer van een hondenbeet kan naast medische behandeling ook psychologische behandeling nodig hebben.

Vergoeding voor verwondingen door hondenbeten

U kunt recht hebben op een vergoeding voor uw verwondingen.  Als uw kind of een ander familielid gewond is geraakt door een hond, kunt u zich richten op medische zorg voor de verwondingen en het testen op rabiës, terwijl een letselschadebureau de zorgen over juridische zaken afhandelt. Hondenbeet advocaten kunnen u helpen bij het indienen van een claim voor de kosten en het lijden veroorzaakt door de aanval. 

Toen een cliënt die zijn huisdier uitliet werd aangevallen door een andere hond, werd de eigenaar van de aanvallende hond aansprakelijk gesteld. Toen een hond voor de motor van onze cliënt liep, werd het dier gedood en de motorrijder gehandicapt. De eigenaar van de hond werd aansprakelijk gesteld. Een ervaren hondenbeet advocaat weet hoe dit soort verwondingen te onderzoeken en verantwoordelijke partijen aansprakelijk te stellen.

Hondenbeten kunnen leiden tot ernstige verwondingen

Aanvallen door honden kunnen leiden tot veel verschillende soorten verwondingen en kunnen variëren in ernst. Sommige hondenbeten kunnen permanente littekens of weefselschade veroorzaken. Veel voorkomende verwondingen door hondenbeten kunnen zijn:

  • Prikwonden

  • Gebroken botten

  • Verwondingen aan de ogen

  • Littekens

  • Hoofd en nek verwondingen

  • Gelaatsletsels

  • Zenuwbeschadiging

  • Emotionele gevolgen

  • Hondsdolheid

Elke situatie is uniek. In sommige gevallen hoeven onaangelijnde honden niet te bijten om schade te veroorzaken. Als u gewond raakte toen u wegrende of werd neergeslagen door een agressieve hond, kunt u nog steeds recht hebben op geld voor uw verwondingen. Bekijk hier de voordelen van een letselschadebureau

http://letselschadebureau.nl