Hot spark
Image default
Huishoudelijk

Een elektrische haard, zo gebruik jij die!

Heb je behoefte aan wat gezelligheid in je huis? Dan is een haard wat voor jou! Maar vaak is het zo dat een open haard veel gevaar met zich meebrengt en ook nog eens heel slecht is voor het milieu. Daarom kun je kiezen voor een elektrische haard. Maar wat is dit eigenlijk en hoe installeer je het bijvoorbeeld op een cinewall op maat? In dit artikel vertellen we er meer over.

Wat is een elektrische haard nou eigenlijk?

Een elektrische haard lijkt heel erg op een open haard. Toch is er geen echt vuur in het spel. Een elektrische haard kun je namelijk met een druk op de knop aanzetten. Een elektrische haard heeft hierdoor veel voordelen. Ten eerste is de elektrische haard veel minder gevaarlijk dan een open haard. Er komt namelijk geen hitte vrij, waardoor dingen dus niet in brand kunnen vliegen.  Daarnaast is de elektrische haard erg makkelijk in onderhoud. Je hoeft namelijk alleen maar op het knopje te drukken. Er is dus helemaal geen hout nodig en er is geen as die je moet schoonmaken. Een elektrische haard heeft ook geen gasaansluiting of rookkanaal nodig. Hierdoor heb je dus geen lelijke buizen in huis. Daarnaast is een elektrische haard toepasbaar in elk soort huis. 

Hoe installeer ik de elektrische haard zo mooi mogelijk

Maar waar moet je die elektrische haard nou precies installeren? Het allermooiste is om te kiezen voor een cinewall op maat. Een cinewall is een wand met daarin je televisie, audio set en een elektrische haard. Hierdoor wordt je kijkervaring dus verbeterd. Je krijgt namelijk een soort thuisbioscoop in huis. Het is ook erg makkelijk om zelf een cinewall te maken. Je moet wel goed opletten dat je het juiste frame maakt. De maten van alle objecten die je in de cinewall wilt stoppen komen namelijk erg nauwkeurig. Verder is het alleen een kwestie van ophangen en zorgen dat je materialen kiest voor de afwerking die goed bij je interieur passen. Vul de cinewall met wat leuke decoratieve items zoals potten en vazen, en maak het lekker persoonlijk. Veel plezier met je nieuwe cinewall!