Hot spark
Image default
Aanbiedingen

5 verrassende feiten over krullen die je nog niet wist!

Krullen zijn prachtig, uniek en soms een beetje eigenwijs. Of je nu gezegend bent met natuurlijke spiralen of je krullen met liefde en aandacht creëert, er is altijd iets nieuws te leren over deze wervelende haarstijl. Hier zijn vijf verrassende feiten over krullen die je blik op jouw lokken wellicht veranderen!

1. Krullen hebben verschillende vormen en maten

Niet alle krullen zijn hetzelfde. Je hebt waarschijnlijk gehoord van de verschillende krultypes, variërend van lichte golven type 2 tot strakke kroeskrullen type 4. Maar wist je dat binnen één hoofd haar verschillende types krullen kunnen voorkomen? Het is dus niet ongewoon dat je verschillende producten of stylingtechnieken moet mengen om al jouw krullen tevreden te stellen.

2. Het klimaat heeft invloed op je krullen

Als je krullen hebt, weet je dat het weer een grote rol speelt in hoe jouw haar zich gedraagt. Hoge luchtvochtigheid kan zorgen voor extra frizz, terwijl droge lucht je krullen kan uitdrogen. Dit komt omdat krullend haar van nature minder vocht vasthoudt dan steil haar. Het is daarom belangrijk om producten te gebruiken die helpen vocht in te sluiten, zoals een goede curl definer. Door je krullen goed gehydrateerd te houden, kun je de effecten van het weer beter tegengaan.

3. Krullen zijn gevoeliger voor beschadiging

Krullend haar is van nature droger en daardoor ook kwetsbaarder voor beschadiging. Dit komt omdat de natuurlijke oliën van je hoofdhuid moeilijker langs de wendingen en bochten van je haarvezels glijden. Daarom is het essentieel om zachte haarverzorgingsroutines te gebruiken en te vermijden dat je je haar te vaak wast of blootstelt aan hitte. Ook is het belangrijk om te investeren in een product dat je krullen definieert en beschermt zonder ze te verzwaren.

4. De snit van je kapsel is cruciaal

De manier waarop je haar is geknipt, kan een wereld van verschil maken in hoe je krullen vallen en zich gedragen. Een kapper die gespecialiseerd is in krullend haar kan lagen aanbrengen die je natuurlijke krulpatroon benadrukken en volume geven zonder pluis. Een goede snit kan ook het stylen van je haar een stuk eenvoudiger maken.

5. Niet alle ‘sulfaten’ zijn slecht voor krullen

Er is veel te doen over sulfaten in haarverzorgingsproducten. Veel mensen met krullen vermijden deze ingrediënten omdat ze de natuurlijke oliën van het haar kunnen strippen. Echter, niet alle sulfaten zijn gelijk. Sommige mildere varianten kunnen veilig zijn voor krullend haar, zolang je maar zorgt voor voldoende hydratatie en bescherming.

Krullen zijn een prachtige expressie van natuurlijke schoonheid en met de juiste zorg en kennis kun je ze laten stralen. Ben je op zoek naar een product dat je krullen definieert zonder ze te verzwaren? Ontdek dan de curl definer op CurlsControl en laat je krullen op hun best uitkomen!

https://www.curlscontrol.nl/