Hot spark
Image default
Kinderen

Breng je kind liefde voor leren bij

Breng je kind liefde voor leren bij 

Kinderen hebben als baby een aangeboren interesse. Ze willen graag leren over de wereld om hen heen terwijl ze nieuwe vaardigheden en informatie opzuigen. Dit inherente verlangen om te leren gaat gaandeweg vaak verloren. Veel kinderen hebben een regelrechte hekel aan school en het leren van nieuwe dingen. Er zijn echter een paar eenvoudige tactieken die kunnen worden gebruikt om liefde voor leren op te bouwen en te cultiveren. Een methode om de liefde voor leren bij jongeren aan te moedigen, is hen te helpen bij het ontdekken en verkennen van onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn. Studies tonen aan dat jongeren hun eigen interessegebieden laten kiezen, hun leren verbetert. Dit is een van de redenen waarom leraren keuzevrijheid in de klas moeten opnemen. Bespreek met je kind wat je kind doet en leest. Stel ze ook bloot aan een verscheidenheid aan ervaringen, zoals musea en dierentuinen. Help hen met het lenen van boeken uit de plaatselijke bibliotheek over verschillende thema’s. Leer je kind hoe hij op een spacescooter junior kan rijden. Al deze activiteiten kunnen je helpen de passies van je kind te ontdekken en aan te wakkeren.

Praktijkervaring is belangrijk

In tal van onderzoeken is bewezen dat hands-on leren het meest effectief is voor kinderen. Studenten leren effectiever als ze bewegen en ervaren. Je kunt ze bijvoorbeeld de waarde van reizen leren door ze te helpen fietsen met hun fietstas rugzak. Leerlingen die een wiskundig woordprobleem naspelen, hebben meer kans om correct te reageren dan leerlingen die dat niet doen. Hands-on leren helpt jongeren niet alleen om informatie te verwerken, maar maakt het leren ook aangenamer. De meerderheid van de kinderen houdt niet van lezen uit een leerboek en het kopiëren van aantekeningen. Hands-on activiteiten en ervaringen zullen de interesse en verbeeldingskracht van een kind wel prikkelen.

Maak leren leuk

Liedjes en academische spelletjes kunnen zelfs het meest alledaagse onderwerp leuker maken. Activiteiten zoals speurtochten en creatieve activiteiten kunnen het leren ook leuk maken. Je kunt ze hints geven en ze vragen te raden tot welke kolonie ze behoren. Kunstprojecten kunnen in bijna elk academisch onderwerp worden opgenomen. Maak een liedje over de waterkringloop of maak een verhaal over de transformatie van een kikkervisje in een kikker. Maak een model van het zonnestelsel van voorwerpen die je in huis of in de klas vindt. De sessie aangenamer maken kan vaak net zo eenvoudig zijn als het gebruik van komedie of het leveren van een boeiende anekdote die is gekoppeld aan de inhoud die wordt onderwezen. Hersenspelletjes of over het algemeen leuke activiteiten zijn andere manieren om studeren leuker te maken. Maak samen boodschappen doen leuk door ze te leren wat ze in hun boodschappentas kunnen doen.

Demonstreer je eigen hobby

Je kunt een geweldig rolmodel voor je kind zijn door gretig je eigen interesses en passies te onderzoeken. Toon je enthousiasme om te leren. Je kunt zelfs een online of persoonlijke cursus volgen in iets waarin je geïnteresseerd bent als je de tijd en middelen hebt: Denk bijvoorbeeld aan koken en fotografie. Bespreek wat je leert met je kind, inclusief de obstakels en vreugde. Bespreek hoe je het geleerde in je eigen leven toepast. Je kunt ook meer over een onderwerp te weten komen door boeken te lezen of video’s te bekijken