Hot spark
Image default
Recreation / Autos

Laadpalen voor jouw elektrische auto

Ben je op zoek naar een nieuwe laadpaal voor jouw elektrische auto? In dit artikel geven wij je tips die je helpen bij het kiezen van een laadpaal voor jouw elektrische auto. We vertellen over de verschillende type laadpalen die er zijn. Waar je een laadpaal kan plaatsen, wat het verschil is tussen een online en offline laadpaal en waar je een laadpaal aanbieder kan vinden.

Type laadpalen

Er zijn verschillende type laadpalen beschikbaar per automerk. Zo zijn er laadpalen met één contactdoos. Een laadpaal met één contactdoos is geschikt als je per keer 1 auto oplaad. Dit is bijvoorbeeld geschikt als je een auto laadpaal aan huis plaatst. Je hebt ook laadpalen met twee contactdozen. Dit houdt in dat je tegelijkertijd twee auto’s kunt opladen. Erg handig als je bijvoorbeeld een laadpaal op het werk laat plaatsen of als je partner ook een elektrische auto rijdt.

Laadpaal Thuis of op het werk

Hierboven hebben we het al een beetje verklapt: een laadpaal kan je bij je thuis laten plaatsen, op het werk of op openbare ruimtes. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om zowel een laadpaal aan huis te plaatsen als op het werk. Echter, als je een laadpaal op het werk laat plaatsen zijn de laadkosten vaak voor de rekening van je werkgever. Dit kan jouw een aardig bedrag per maand besparen.

Online en offline laadpalen

Het verschil tussen een online en offline laadpaal is dat je bij een online laadpaal inzicht hebt in het energieverbruik. Een online laadpaal is dan ook gekoppeld aan een back-office systeem. Dit is een dashboard waarop je precies kan zien hoeveel energie je verbruikt bij het opladen van jouw elektrische auto (dus ook in de kosten). Een offline laadpaal heeft dit niet, maar een offline laadpaal is dan wel weer vaak goedkoper.

Laadpaal aanbieders

Een laadpaal kopen?Je hebt een laadpaal specialist zo gevonden. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is even Googlen. Zoek op ‘laadpalen’ en Google toont je in de zoekresultaten diverse aanbieders van laadpalen. Eenmaal een aanbieder gevonden? Vraag dan een adviesgesprek aan. Hierin worden al jouw vragen omtrent laadpalen beantwoordt door de specialist. Wij hopen dat dit artikel je helpt in de zoektocht naar jouw perfecte laadpaal. Heel veel succes bij het kiezen van je nieuwe laadpaal

http://reithpower.nl/