Hot spark
Image default
Woning en Tuin

Kosten van een sedumdak

Een sedumdak, wat kost dat nou?

Wilt u een sedumdak aanschaffen, maar wilt u eerst meer weten over de kosten? Bij NatureGreen zetten we deze voor u op een rijtje. Een sedumdak lijkt misschien een flinke aanschaf, maar in de realiteit valt dat eigenlijk heel erg mee. Bij NatureGreen zijn ze zelfs al te verkrijgen van €42 per vierkante meter! Zeker in combinatie met subsidie vanuit de gemeente, provincie of het waterschap kunt u de kosten voor een groen dak erg laag houden. Daarnaast zijn onze groen daken niet alleen voordelig, maar ook nog eens heel erg duurzaam. Ze vangen namelijk veel water op, versterken de lokale biodiversiteit en verlagen de omgevingstemperatuur.

De groendaksystemen van NatureGreen

Bij NatureGreen verkopen we verschillende groendaksystemen. Niet alle daken of klanten zijn namelijk hetzelfde. Om in te spelen op de verschillende behoeften, bieden wij dan ook verschillende daken in! Deze verschillen met name in de wijze van constructie, de wijze van aanleg, het gewicht en de waterbergende capaciteit.

Zo hebben wij twee Lichtgewicht systemen: Lichtgewicht Trays en een Lichtgewicht sedummat. Beiden zijn niet zo zwaar, maar hebben een verzadigd gewicht van tussen de 45 en 75 kg per vierkante meter. De trays zijn erg handig voor kleinere oppervlaktes, doordat ze kant en klaar worden geleverd en zo in elkaar kunnen worden geschoven. De mat is daarentegen weer geschikt voor wat grotere oppervlaktes of daken waar veel obstakels op liggen. De mat kan namelijk gemakkelijk op maat worden gemaakt! Beide opties zijn makkelijk zelf aan te leggen en zijn verkrijgbaar vanaf €42 per vierkante meter.

Wilt u meer waterbergende capaciteit? Dan kunt u het beste kiezen voor een Sedumcassette of Standaard sedummat. Deze zijn iets zwaarder dan de lichtgewicht varianten, maar kunnen daardoor ook meer water opslaan. Ze hebben een verzadigd gewicht van tussen de 70 en 85 kg, en een wateropslag van 25 tot 30 liter per vierkante meter. Ze zijn verkrijgbaar vanaf slechts €47 per vierkante meter.

Subsidiemogelijkheden

U kunt de kosten van een sedumdak nog voordeliger maken, door te kijken naar de subsidiemogelijkheden! Veel gemeenten, provincies en waterschappen bieden hun inwoners namelijk een subsidie aan voor het aanleggen van een groen dak. Zij doen dit om maatregelen die goed zijn voor het klimaat te stimuleren en zo een klimaatbestendigere omgeving te creeëren. Soms kunt u wel tot 50% van de totale kosten terug krijgen!

Zo’n subsidie is natuurlijk zonde om te laten liggen, maar kan soms best lastig zijn om uit te zoeken. Informatie staat vaak erg verspreid over internet en is niet altijd even overzichtelijk. Om het onze klanten makkelijker te maken hebben we daarom bij NatureGreen een Subsidiepagina aangemaakt, waar u in één oogopslag kunt zien of u in uw gemeente recht heeft op subsidie. Ook de voorwaarden staan hier vermeld. Dat is wel zo makkelijk!

NatureGreen, altijd voordelig

Nu u een beter overzicht heeft van de kosten van een sedumdak, kunt u een keuze gaan maken. Kiest u voor een lichtgewicht variant, of een standaard sedummat? Wilt u deze zelf aan leggen of schakelt u liever een expert in? Wat u ook kiest, bij NatureGreen helpen we u graag! Onze adviseurs kunnen u begeleiden in uw keuze en helpen met het uitzoeken van de subsidie. Neem daarom vandaag nog contact met ons op!