Dyslexie laat u het best zo snel mogelijk behandelen

23feb - door - 0 - Over Onderwijs

Wanneer u zelf last heeft van dyslexie of uw kind moeite heeft met lezen, schrijven en spellen, is het verstandig om zo snel mogelijk een diagnose te laten stellen. Het is bij dyslexie namelijk belangrijk om dit zo snel mogelijk te behandelen. Op die manier voorkomt u bijvoorbeeld grote leerachterstanden, want kinderen met dyslexie kunnen vaak wat minder goed meekomen met leeftijdsgenootjes. Dit is gelukkig goed te behandelen met extra aandacht en begeleiding om uw kind te helpen deze belemmering te overwinnen.

Voorkom dat uw kind zelfvertrouwen verliest door dyslexie

Het is niet alleen belangrijk om dyslexie snel te behandelen om zo een leerachterstand te voorkomen. Dit is ook belangrijk om te voorkomen dat het zelfvertrouwen van uw kind vermindert. Zoiets gebeurd al snel wanneer uw kind moeilijk mee kan komen met leeftijdsgenootjes. Met extra leesoefeningen en begeleiding, zorgen dyslexie-experts als Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal ervoor dat uw kind weer helemaal bij is. Zo leert uw kind hoe hij of zij om kan gaan met de dyslexie en voorkomt u dat het een grote belemmering wordt voor uw kind.

Ook dysorthografie laat u het best zo snel mogelijk behandelen

De experts van Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal kunnen ook andere stoornissen dan alleen dyslexie behandelen. Zo kunt u ook bij hen terecht met dysorthografie. Dit is een spellingsprobleem waarbij uw kind moeite heeft met spellen, maar wel goed kan lezen. Ook hierbij is een diagnose en snelle behandeling belangrijk om te voorkomen dat uw kind achter gaat lopen op leeftijdsgenootjes en hierdoor zelfvertrouwen verliest.

Maak een afspraak bij deze expert

Heeft uw kind recentelijk de diagnose dyslexie ontvangen en wilt u dit laten behandelen bij een expert? Maak dan een afspraak bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal en ontdek wat zij allemaal voor u en uw kind kunnen betekenen. De experts helpen kinderen, jongvolwassenen en volwassenen met onder andere dyslexie en dysorthografie.  

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl/