Hot spark
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je moet weten

Als je de opleiding tot schoonheidsspecialist op MBO niveau afgerond beschik je over alle kennis die je nodig hebt in het vak. De opleiding is dus ook niet te vergelijken met een cursus van een paar weken, deze opleiding duurt namelijk een paar jaar. Wat veel mensen niet weten is dat je bijvoorbeeld ook veel leert over de spieren en botten, hoe deze werken en waar ze zitten. Deze informatie heb je nodig bij het toepassen van verschillende dingen als schoonheidsspecialist. Bijvoorbeeld bij het masseren of het injecteren van botox. Ook leer je alles over de huid en hoe je deze moet verzorgen.

De klant is koning

Iedereen heeft namelijk een ander soort huid en het is goed om een huidtype te kunnen herkennen. Dit helpt namelijk bij het uitkiezen van de juiste producten zodat het optimale resultaat wordt bereikt en je de klant tevreden houdt. Zorgen dat je klanten gelukkig zijn met wat je voor ze doet is namelijk het belangrijkste aan je werk. Ook als jij iets niet mooi vindt, maar de klant het wel graag wil, doe je het voor de klant zolang het verantwoord is. Zo kan je opgespoten lippen lelijk vinden, maar het is niet jouw lichaam dus je hebt er niks over te zeggen.

Je bent in het voordeel

Als schoonheidsspecialist die op MBO niveau is afgestudeerd kan je met veel zelfvertrouwen een baan zoeken. Veel salons zoeken wel iemand die veel kennis heeft over het vak. Er zijn namelijk ook veel mensen aan het werk die alleen een cursus hebben afgerond. Doordat jij meer kan, mag je ook meer doen. Dit zorgt ervoor dat je werk uitdagend en gevarieerd is. Zo kan je gezichtsbehandelingen geven, iemand opmaken, maar ook zorgen voor de handen en voeten. Helemaal nu het lekker weer wordt willen mensen zich weer even laten opfrissen, het is dan jouw taak om dit te laten slagen.